Tillverkning i Sverige


Ett bra val för miljön

Utöver att använda kvalitativa miljövänliga material, bidrar även vår tillverkning i Sverige till en bättre miljö. Som en av få kvarvarande svenska tillverkare med fabrik i Sverige, bidrar vår geografiska närhet till kund reducerade utsläpp i form av transport. Till detta ska tilläggas vår hantverksmässiga tradition där fokus på detaljer och kvalitet avspeglar sig i våra produkters livslängd.

Fiberpapp


100% återvunnet

Vi använder oss av 100% återvunnen fiberpapp. Genom att använda ett återvunnet material av hög kvalitet bidrar vi till att minska inverkan på miljön

Naturmaterial


Färgvariationer

Färgvariationer kan förekomma då vi arbetar med obehandlat naturmaterial i form av fiberpapp samt naturgarvat läder.

Läder


Naturgarvat

Vi använder naturgarvat läder, vilket innebär att skinnen garvas med ämnen från växtriket. Denna metod är känd sedan urminnestider och är den mest miljövänliga.

Produktinformation


Ta hand om din produkt

Tork försiktigt med torr trasa. Bör undvika
fuktiga miljöer om möjligt.

Trä


Björk lister & Björkplywood

I kontorsserien arbetar vi med björklister som förstärkning av boxarna och noga utvald björkplywood till locken. Björn är ett träslag som lämpar sig mot den offentliga miljön och är väl igenkänt för sin hårdhet samt seghet. Av trälisten spikar vi en ram som ger en stabil konstruktion och en slittålig produkt. Att arbeta med trälister som ram är ett tillvägagångsätt som Alstermo Bruk använt långt tillbaka i historien.
Genom att åter tillämpa gamla illverkningsmetoder vill vi belysa vår historia, samt det kvalitetstänk som flera årtionden senare är mer aktuella än någonsin.